Tinyhouses

Inleiding

Hierna gaan we in op het ontwerp van het terrein, de maatvoering van de Tiny Houses, de spelregels en het bouwproces.

Op de pagina FAQ vind u de veel gestelde vragen. Waarin de verschillende onderdelen van de bouw van het tiny house, de vergunningen en regelgeving worden toegelicht.

Ontwerpen

In het ontwerp van het terrein zijn 11 kavels ingetekend. Elke kavel heeft een oppervlakte van 98 m2. De afmetingen van de kavels (in oranje weergegeven) zijn 7 x 14 meter. De Tiny Houses moeten binnen deze afmetingen gerealiseerd worden. De maximale woonoppervlakte is 50 m2. De minimale woonoppervlakte van een Tiny House is 20,2 m2. 

In onderstaande impressie zijn verschillende typen ingetekend. Elk Tiny House heeft zijn eigen unieke karakter. De ingetekende tiny houses die u hierna ziet, zijn een impressie van mogelijkheden. Om kwaliteit te garanderen hebben wij een Beeld Kwaliteit Plan opgesteld. Dit is aanvullend op de vergunningseisen en is bindend voor alle bewoners. 

Spelregels

Voor de bouw van het Tiny House gelden spelregels. Hierover hebben wij afspraken met de Gemeente en deze zijn vastgelegd in een Beeld Kwaliteit Plan.

U moet hierbij denken aan voorwaarden vanuit wet- en regelgeving waar een Tiny House aan moet voldoen. Maar ook stedenbouwkundige kwaliteitseisen. Zoals materiaal en kleur gebruik aan de buitenzijde van het Tiny House. In de spelregels worden ook voorschriften voor raamindelingen, hoogtes, brandveiligheid, het wegwerken van technische installaties en afbakening van het privé buitengebied opgenomen.

We vinden het van belang dat het geheel een opgeruimde, eenduidige en rustige uitstraling heeft. Wat het ontwerp van de Tiny Houses betreft, daar kan de toekomstige bewoner zijn/haar creativiteit in kwijt. Juist de variëteit van de Tiny Houses in architectuur en afmetingen vinden we erg waardevol.

Bouwen

Voor de bouw van het casco van de Tiny Houses kunnen de toekomstige bewoners eventueel samen een bouwlocatie huren. Of bewoners bouwen zelf op eigen locaties. Zodra de bewonersgroep/community bekend is kunnen zij hier zelf afspraken over maken. Samen bouwen heeft de voordelen van gezamenlijk materialen inkopen, materialen en kosten van een bouw locatie delen. Daarnaast versterken van verbinding door samen te werken en gereedschappen, kennis, kwaliteiten samen in te zetten.

Bouwen van het casco op het terrein is niet (of in zeer beperkte tijd) toegestaan. Zodra het casco van het Tiny House  wind en water dicht is, kan het op de locatie worden geplaatst. Het interieur mag op de locatie Tiny Kepegchel worden afgebouwd, waarbij wel materialen in het tiny house worden opgeslagen. De eigenheid van de bewoner moet terugkomen in het tiny house. Cataloguswoningen worden niet toegestaan. Het project stimuleert bewoners om de hand te hebben in hun tiny house van ontwerp tot bouw.